Over mij

Vind jij snel iets standaard en saai? Dan hoop ik jou blij te kunnen maken met mijn zelf geïllustreerde en ontworpen producten. Ik streef ernaar producten te ontwikkelen die origineel, vrolijk en lief voor het milieu zijn. En, in het meest gunstigste geval misschien wel een glimlach op je gezicht toveren :)

Persoonlijk
Ik ben opgegroeid in Rijs, Friesland. Een klein dorpje tussen de bossen en meren. Thuis was er altijd ruimte voor creativiteit. Als kind knipte en plakte ik graag met gekleurde vellen papier. Maar ook tekenen, schilderen en later werken op de naaimachine vond ik leuk om te doen. Na de havo koos ik voor de kunstacademie Minerva in Groningen waar ik in 2010 als illustrator afstudeerde.

Van idee tot eindproduct…
In 2014 begon ik met het ontwerpen van producten. Zo maakte ik een vogelillustratie en daarvan een patroon voor een tas. Dit patroon liet ik drukken op zeildoek en daarvan naaide ik tassen in elkaar. In een illustratie in de vorm van een product gieten, vind ik het allerleukste om te doen. Sinds 2018 verkoop ik mijn producten in mijn eigen webshop AnnetteAndela.com.

Lief zijn voor het milieu
Duurzaamheid vind ik belangrijk. Daarom kies ik voor milieuvriendelijke papiersoorten en materialen. Sinds kort verkoop ik ook 'On demand' producten. Dat wil zeggen, deze worden pas geproduceerd als er een product verkocht wordt. Dit voorkomt overproductie.

Wist je dat…

  • Het best verkochte product in mijn webshop de Groenteposter is?
  • Ik in samenwerking met Paul van Daalen een stripboek heb gemaakt over Zeppelins?
  • Ik eens een poster voor Powerfoodie Rens Kroes heb ontworpen?
  • Sinds 2021 mijn producten ook via Bol.com te vinden zijn?